För att njuta av din semester till fullo är en hyrbil en bra grej att ha. En hyrbil ger dig som turist en ovärderlig frihetskänsla, att kunna ta sig ut på längre utflykter och inte bara vara knuten till en plats är en fantastisk möjlighet. Genom att boka en hyrbil till semestern slipper ni stressen att behöva anpassa er efter förutbestämda turistrutter och lokala transportmedels tidtabeller. Ingen mer trängsel på busshållplatsen!

Oavsett vilket behov du har av din hyrbil så finns det något för alla smaker hos de flesta biluthyrarna. Är ni en större familj i behov av en 7-sitsig bil eller ett par på kärlekssemester? Det finns hyrbilar för allas behov. De flesta biluthyrare på marknaden har ett brett utbud av hyrbilar och för att smidigast hitta bilen för dig kan du söka på en hemsida där alla biluthyrare är samlade på samma ställe.

Rentalcars.com

Hos Rentalcars kan du enkelt söka efter hyrbilen hos alla biluthyrare på samma gång. Du väljer vilken modell av bil du önskar hyra och får sedan fram resultat över lediga bilar. Du kan välja att endast söka efter 7-sitsiga bilar, bilar med kombi eller en sportigare bil med cabriolet. Med enkla klick kan du sålla bort det som inte intresserar dig och du får snabbt fram de mest prisvärda hyrbilarna på sin semesterort. På Hertz hittar du en genomgång av alla modeller som finns tillgängliga.

Många har fördomar mot hyrbilar som att det endast finns familjebilar att hyra, men så är inte fallet. Det finns gott om sportigare bilar och cabrioleter perfekt till solsemestern. Att ha en hyrbil under semesterresan gör att ni kan vara spontana i allt ni gör, ser ni något fint utefter vägen är det bara att stanna bilen en stund och njuta. Kanske har ni griniga barn i bilen och då kan en glasspaus vara precis det ni behöver.

Envägshyra

En hyrbil kan vara möjlig att hyra på ett ställe för att sedan lämnas tillbaka på ett annat, det gör att ni kan uppleva flera orter på samma semester. Att hämta upp och återlämna hyrbilen på olika kontor kallas för envägshyra och det bokar du enkelt online innan du hämtar upp din hyrbil. Skulle dina resplaner ändras under resans gång kan du alltid slå en signal till ditt uthyrningskontor och se om hyran går att ändra under hyrans gång.

Vid bokning av hyrbil är det viktigt att du läser villkoren för hyran. Det sista du vill ska hända när du anländer till upphämtningskontoret är att det uppkommer oväntade utgifter. Håll ett öga på bränslepolicyn så du inte känner dig lurad av hyrbilsfirman. Granska även hyrbilen innan upphämtning efter skador som inte finns i ditt kontrakt för att försäkra dig om att inte bli debiterad för skador du ej orsakat.

Spara in pengar på taxi

När besökare anländer till en ny ort är det oftast via flygplatsen och vanligtvis tar de då en taxi för att ta sig till sitt boende, vilket kan bli en kostsam historia. Genom att boka en hyrbil i direkt anslutning till flygplatsen kan du snabbt spara in några slantar på taxi både tur och retur till flygplatsen. Även mindre taxiresor till restauranger eller gallerior brukar under semestern kunna bli rätt dyrt, då är en hyrbil mer prisvärd.